Etusivu
Akvaariot
Päiväkirja
Kasvit
Kalat
Muut eliöt
Projektit
Kupla salaattiaTämä on minun ensimmäinen projekti, jonkakirjoitan näille sivuilleni. Omistan 28 litraisen(30cmx30cmx30cm) kuution muotoisen akvaarion. Akvaario oli ollutpitkään vain kudetus yms.käytössä.
Ensimmäinen kuva: laitoin akvaarion solumuovinpäälle, pöydän reunalle. Sittenlevitin pohjalannoitteeksi Tetran complete substratea noin parinsentinkerroksen akvaarion pohjalle.
Toinen kuva: levitin pohjalannoitteen päällevielä muutaman sentin kerroksen hiekkapuhallus/rantahiekkaseosta.
 
Kolmas kuva: valitsin akvaarion pohjalle viisi graniittistakiuaskiveä "nature aquarium" tyylisesti. Yritännimittäin tehdä akvaariosta saman tapaisen kuinTakashi Amanon akvaariot.

Neljäs kuva: otin löylynapun (selvästikehittäillä on uusi "Sauna" tyyli ;) ja kaadoinakvaarioon vettä varovasti noin viidensentin verran. Jottapohja ei sekoittuisi laitoin hiekalle, kaatokohdanpäälle elmukelmua.

Viides kuva: istutin kasveja akvaarion pohjalle, vesi oli hiukan sameaa.

Kuudes kuva: etualalle istutinbrasiliankääpiöruohoa,kapeakeiholehteä ja pienen alunkääpiökieltä. Takana vasemmallapuolella helmilehteä ja oikealla puolella hapsuruohoa.

Seitsemäs kuva: täytin akvaarion kokonaan vedellä ja nyt alkoi jo hieman näkyvyys paranemaan.

Kahdeksas kuva: Akvaario kokonaan täytettynä.Valaistuksena toimii yksi 15 watin pienloisteputki ja suodatuksenhoitaa pieni Aquael sisäsuodatin.

10.10 2006


Yhdeksäs kuva: asensin kuutioakvaarioon jätesäkistä tehdyn mustan taustan.Tässä kuvassa vesi on jo melkein selkiytynyt ja kaikki mitä akvaariossa on, näkyy.

Kymmenes kuva: istutin altaaseen vielä lisää kasveja. Oikeaan takanurkkaan lisää helmilehteä ja vasempaan nurkkaan lisää hapsuruohoa. Lisäksi sidoin pikkukivien päälle monofiilisiimalla peacock sammalta. Peacocksammaleen erottaa jaavansammalesta tuuheuden ja pehmeänrakenteen avulla. Mielestäni peocock sammal on kauniinpaa kuin tavallinen jaavansammal. 

14.10 2006


Yhdestoista kuva: lisäsin akvaarion taustalle, sen keski osaan Ludwigia inclinata var. verticillata (''Cuba'') kasvia. Hapsuruoho on alkanut jo hiukan kasvamaan korkeutta, samoin helmilehti.

Kahdestoista kuva:  koska akvaarion suodatin oli pyörinyt toisessa altaassa jo muutaman viikon ajattelin,että akvaariossa on riittävästi hajoittajabakteereja.  Siksi uskalsin lisätä akvaarioon kaksi kirsikkasukarapua.

18. 10 2006


Kolmastoista kuva: vaihdoin kiuaskivien tilalle lammesta löytämiäni särmäisiä kiviä. Hiilidioksidin levitin on myös tullut altaaseen. Levttimessä näkee sinne syntyneen hiilidioksidi kaasun, joka liukenee hitaasti veteen.